Община Кърджали подкрепи инициативата на Ротаракт и Ротари клуб – Кърджали за засаждане на дървета по протежението на бул. "България". В акцията се включиха кметът Ерол Мюмюн и заместник-кметът Даниел Делчев.

От Ротари клуб – Кърджали споделиха, че провеждат тази инициатива за пета поредна година, като до сега са залесявали унищожени от пожари терени в парк "Простор", предаде репортер на "Фокус".

Тази година, след консултации с община Кърджали, са избрали да облагородят централната градска част и се спрели на идеята да засадят дървета по протежението на бул. "България“ в пространството от Дома на културата до кръговото кръстовище на Автогарата.

Днес членове на Ротаракт и Ротари клуба посадиха 120 дървета от вида албиция, известен още като "копринено дърво“ и 10 от вида пауловния.

И двата дървесни вида са красиви, цъфтят дълго и ще допринесат за подобряване облика на града.

"Да посадиш дърво, означава да дадеш живот. Нека пазим това богатство.“, призова кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн, който заедно със заместника му Даниел Делчев, бяха от най-активните при засаждането на дръвчетата.