Кметът на Община Хасково Станислав Дечев се включи в "Походът на книгите". Градоначалникът прие поканата на третокласниците от ОУ "Шандор Петьофи" и им гостува днес, съобщиха от пресцентъра на местната власт.

"С удоволствие идвам тук, защото това е моето първо училище. Сега то е много по-модерно и по-красиво. Читалнята, в която се намираме, преди беше зала за тържества, а днес тя е слънчева библиотека с удобства за четене на книги и за почивка", каза Станислав Дечев.

Той прочете на децата приказката "Защо зайчето има дълги уши" и заедно с тях коментира поуката от тази история. Третокласниците изненадаха своя гост с подарък.

Кметът получи уникалната книга "Витязът Янош" от Шандор Петьофи, написана собственоръчно от всички деца в училището и илюстрирана от тях. Изданието е по повод 50 години от създаване на учебното заведение и е единствено по рода си.

"Това е нашето училище и аз, и вие, трябва много да се гордеем с него. Да го обичаме така силно, както обичаме и нашия красив град Хасково", каза кметът Станислав Дечев и благодари на децата за позитивната и ползотворна среща.

“Походът на книгите" се организира от Асоциация "Българска книга". Тазгодишното дванадесето издание на кампанията е под знака #КаузаГРАМОТНОСТ. Станислав Дечев и екипът му подкрепят кампанията, която има за цел на насърчи любовта на децата и младите хора към четенето и към книгите.