Кметът на Община Дупница Първан Дангов ще инициира проверка в гимназията, в която се обучава изчезналото 17-годишно момиче, предаде репортер на "Фокус“. Причина за вътрешната проверка са твърденията за недобро отношение към момичето отстрана на съучениците й. Ще се проверяват действията на директора на учебното заведение, на класния ръководител и на училищния психолог. Ивана е ученичка в Професионалната гимназия по хранително-вкусов и химични технологии в Дупница. 

"Ако има нарушения и те са довели, съзнателно или несъзнателно до случващото се, трябва да има наказания. С доклада то вътрешната проверка ще информирам министерството“, каза Първан Дангов.

Той обяви, че за да не се стига до подобни инциденти ще събере всички директори на училищата в Дупница.

"Трябва да си вземем поука от случая и такива инциденти да не се повтарят повече. Ще събера всички факти и обстоятелства и това, което установя като нарушения от страна на родители и на учители, ще информирам компетентните органи. В момента държавата е ангажирала огромен ресурс от хора и техника, правим абсолютно всичко, за да намерим детето живо и здраво. Ние като общество трябва да започнем да говорим за проблемите, а не да тичаме след събитията“, коментира още кметът.