Кметът на Дупница дари бебетата, родени с финансовата подкрепа на Общината, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. Традиционните коледни дарове за децата на Дупница поднесе днес кметът на общината – инж. Методи Чимев.

Всяка година, в навечерието на Коледа, кметът дарява бебетата, които са се появили на бял свят с финансовата помощ на Общината за ин витро процедури. 7 са тазгодишните бебета, които донесоха радост и щастие на своите родители.

"Никога не съм го крил и го казвам отново. От всички 365 дни в годината, този момент винаги ми е бил най-приятният. Да видиш, че най-голямата мечта се е сбъднала, а ние като общество сме спомогнали с нещо мъничко - по-голям дар за нас няма. Благодаря ви, че ни правите част от вашето щастие. Над 50 са вече бебетата, които са се родили с финансовата помощ на Община Дупница, от първата ни кампания през 2012 година. Знаете, че имаме във фоайето на Общината дърво на живота, като на всяко листенце има снимка на детенце. Листата се почти напълниха, така че ще трябва да "засадим" второ такова дърво", коментира с родителите инж.Чимев.

"Финансов ресурс за подпомагане на двойки от общината винаги ще има. Дори и сумата да надхвърля заложената, заявил съм го категорично - бюджет ще коригираме, но няма да върнем никого", заключи кметът.