В рамките на два дни - днес и утре, на международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул ще бъдат представени възможностите в Добрич да бъде изграден Индустриален парк. Това съобщи в една от социалните мрежи кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, участник във форума, предаде репортер на Агенция "Фокус". Поканата към кмета е отправена от Българската агенция за инвестиции (БАИ), организатор на форума.

"Целта е в Добрич да бъде изграден един от пилотните Индустриални паркове, които ще се финансират от Плана за възстановяване и развитие", съобщи Йордан Йорданов. В рамките на форума ще се проведат две кръгли маси - "Възможности за сътрудничество между България и Турция в областта на автомобилостроенето и машиностроенето" и "Възможности за сътрудничество между България и Турция в областта на здравеопазването и балнеологията".

Форумът е открит от министъра на иновациите и растежа Александър Пулев, министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, министъра на туризма д-р Илин Димитров, Н. Пр. Ангел Чолаков, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Турция.

Жулиета НИКОЛОВА