"Вече четвърти ден екипите на община, ИАРА, полиция, горско, издирват в Мандра, за съжаление без резултат, двамата рибари. Момчетата работят при извънредно трудни метеорологични условия, но издирването трябва да продължи! Независимо от песимистичните прогнози. Днес осигурихме още един сонар, който в момента се монтира на общинската лодка и утре ще обследва дъното на езерото", това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"Призовавам собствениците на модерни лодки с подходящо сонарно оборудване да подпомогнат екипите ни, включени в издирването! Всяка специализирана помощ ще е безценна! Звънете на тел. 112 или на дежурните телефони на Община Бургас- 056841560 или 056907218!

И още нещо: В интернет попаднах на коментари, наричащи изчезналите рибари с какви ли не квалификации. Бих помолил тези, които не могат да помогнат, поне да бъдат по-разбиращи и щадящи чувствата на близките и усилията на екипите по издирване. Касае се за съдбата на хора и деликатността е най-малкото условие за човечност", казва още той.