Кметът на Благоевград Илко Стоянов сподели Деня на християнското семейство с малчугани от Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Тази вечер той посети социалното заведение, където бе посрещнат с трогателна програма, подготвена от децата и техните възпитатели.

"Няма как човек да не се развълнува, когато усети тази атмосфера, особено на този хубав празник. Благодаря ви, затова че сте сплотени и се подкрепяте! Всички ние заедно тук сме едно семейство“, каза по време на тържеството кметът Илко Стоянов.

Той зарадва малчуганите с подаръци, след което заедно дадоха име на Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, като по предложение на кмета услугата ще се нарича "Св. Богородица“.

"Такова място, изпълнено с толкова положителна енергия, няма как да е без название. На този светъл празник ние ще го назовем "Св. Богородица“. Нека Божията майка бди и закриля всички Вас“, каза още кметът Стоянов.

Той поясни пред работещите в социалната услуга, че предстои да направи предложение до Общински съвет, за да може името на Центъра да бъде официално прието.

И както повелява традицията на този християнски празник и домакините, и гостите се събраха около трапезата.

Заедно с кмета на тържеството присъства и Емилия Халилова, директор на дирекция "Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград.

Водосвет за здраве бе отслужен от отец Андон Шавулев.