Кметът Илко Стоянов се срещна с футболистите от "Пирин“, по време на която беше обсъдена настоящата ситуация с отбора, след като досегашният собственик на тима се оттегли и предостави акциите на Общината.

"Това, в което може да бъдете абсолютно сигурни е, че каквито и да са обстоятелствата, от мен може да очаквате да казвам единствено и само истината. Целта ми е да запазя този отбор, но Общината не може да го финансира. Предстоят дискусии и публични процедури, които ще забавят самия процес по намиране на най-благоприятния вариант, но намерението ми е обществеността да се запознае в детайли със случващото се и да помогне за това заедно да намерим нов собственик за отбора“, коментира кметът Илко Стоянов.

Той бе категоричен, че ще разговаря лично с представители на бизнеса, с граждани, които биха могли да помогнат за финансовата стабилизация  на тима за следващите няколко месеца, докато бъде намерено кардинално перспективно решение за бъдещето на "Пирин“.

"Трябва да запазим отбора и ще направя всичко, което ми е по силите това да се случи. От Вас очаквам на предстоящата среща с Левски да играете така, както са доказали, че могат Вашите предшественици в "Пирин“ – с голямо сърце!

 

Сигурен съм, че ще получите мощна подкрепа от публиката, особено след призива на феновете за това. Зная, че ще дадете всичко от себе си на терена, независимо от резултата и от настоящата ситуация. Нека се получи един хубав футболен празник в неделя“, призова по време на срещата с футболистите кметът Стоянов.