Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов подкрепи протеста, организиран от собственици на спортни клубове, треньори, деца и родители срещу забраната на ДНСК за ползване на две от сградите в парк "Македония" (бившите казарми), предаде репортер на Агенция "Фокус". Той заяви, че малките спортисти не веднъж са прославяли Благоевград у нас и по света.

"Събирали сме се с всички тези хора и с всички вас винаги по хубави поводи. Знаете колко медали са спечелени, колко радости са донесли спортистите на този град. Радвам се, че днес отново сме заедно, макар и по не толкова радостен повод. Сигурен съм, че заедно може да се преборим за нещо, което е ваше право, наше право", каза още той.

Илко Стоянов изказа специални благодарности към треньорите, родителите и дечицата, които със сърце отстояват своето бъдеще. "Сигурен съм, че има изход от ситуацията. Стига държавата да покаже воля, да дадеш шанс на бъдещето на България и Благоевград и най – вече на бъдещето на тези деца, които днес са тук. Искам да изкажа специални благодарности на всички, които сте тук. Нямаме специален сценарии, дошли сме заедно, за да подкрепим идеята, която възникна от спортните клубове. Още веднъж благодаря на всички", подчерта Стоянов.