Златната медалистка Даяна Стойчева, състезателка на клуб по борба "Берое“, бе поздравена за успехите си от кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, предаде репортер на "Фокус". Тя бе заедно с треньора Даяна Пашева и своя баща.

"Винаги се радвам, когато мога да поздравя млади, можещи и амбициозни спортисти. Искрени поздравления за постигнатите успехи, сигурен съм, че предстоят още много такива“, обърна се към шампионката Живко Тодоров. Той връчи на младата старозагорка и специален плакет за приноса ѝ към прославянето на Стара Загора като спортен град.

Даяна Стойчева извоюва първо място в категория до 46 кг. при момичетата на проведеното в Стара Загора Държавно лично първенство за момичета и кадетки. Тя бе отличена и за най-технична състезателка. Старозагорката отбеляза и друг успех, тя премина от 42 кг. в по-горната категория - 46 кг.  Даяна Стойчева грабна и приза "Динко Петров“ за най-добра българска състезателка на едноименния турнир в памет на бронзовия олимпийски медалист от Рим 60.

Рени АТАНАСОВА