Светлините на коледната елха в Девин грейнаха снощи на площада пред Културен дом, като те бяха запалени от кмета на общината Здравко Иванов. Това съобщиха от Общината. Градоначалникът поздрави по случай предстоящите празници стотиците жители и гости на града, които бяха дошли специално за тържествената церемония .

"За мен е истинско удоволствие, задно с вас да дадем началото на коледните и новогодишни празници в Девин. Това са едни от най-красивите празници в годината, изпълнени с много вяра, любов и надежди. Изживейте една вълшебна и незабравима Коледа с Вашите най-близки хора. Съхранете семейния уют и не забравяйте, че най-голямото ни богатство това е семейството и любимите хора!  Нека  Новата година, ни донесе  много здраве, щастие и късмет! Дните ни да  бъдат изпълнени с обич, доброта, топлина и радост!“ каза в поздрава си Иванов.

Празничната програма започна в 17:30 часа, като най-развълнувани бяха най-малките – децата.  Първи на сцената излязоха представители от училищен хор към Средно училище "Христо Ботев“ с ръководител Снежана Сакалийска, които изпълниха коледни песни. Последваха народни танци, в изпълнение на Детско-юношески фолклорен  танцов ансамбъл "Родопчанка“, към Общински детски комплекс с ръководител Анна Любенова. "Ромео и Жулиета“ в родопски вариант бе изпълнен от учениците от Професионална гимназия  "Александър Попов“, които са част от театралната група "Театро Гранде“ с ръководител Дарина Аврамова. Присъстващите на тържеството имаха удоволствието да се насладят и на палитра от  фолклорни танци, изпълнени от детски групи от Танцова школа "Усмивки“ с ръководител Анна Гочева.

Началото на празниците съвпадна с  Никулден,  един от важните православни празници, като кметът Иванов не пропусна да поздрави именниците.

В Девин се откри и Коледен базар, който ще премине под мотото: "Светъл празник – сбъдват се мечти“.