Южният обходен колектор е неправилно проектиран и реализацията на проекта ще доведе до проблеми, съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Трасето на съоръжението е трябвало да минава през предварително отчуждените имоти по "Александър Стамболийски", за да не се спира движението по булеварда,  както предварително беше обявено. 

"Сега трябва да спрем движението, да пуснем тръбите, да отчуждаваме и да правим излишни движения, от което хората няма да са доволни.

Не е проектиран навремето както трябва, не е отчуждена земята. Където може, ще минем в свободните места, но за съжаление няма да може навсякъде да е така" - коментира Димитров.

Ситуацията е същата и в началото на "Александър Стамболийски" в близост до Пречиствателната станция. "Можело е, имало е къде да се отчужди, не е извършено и сега тепърва отчуждаваме. Малко отзад напред ще я караме, което води до проблеми, задръствания, нерви и т. н." - уточни той.

Кметът съобщи, че няма възможност да не се спира движението и по ул. "Царевец" и колекторът вместо да е встрани ще мине в сегашното платно. 

Очаква се следващата седмица да започне реалната работа по Южния обходен колектор.