Кметът на район "Искър" - Ясен Русев се е срещнал с изпълнителния директор на 28 ДКЦ,  д-р Лъчезар Янкулов. Болницата се намира в кв. "Дружба 1" в София.

Публикуваме думите на районния кмет, без редакторска намеса: 

Осъществихме работна среща с изп. директор на 28 ДКЦ- д-р Лъчезар Янкулов. Съгласихме се, че ръководствата на районната администрация и 28 ДКЦ ще полагат съвместни усилия за това да превърнем поликлиниката в приветливо място, пълно с работещи професионалисти, в името на здравето на съгражданите ни.

Проведена работна среща с г-жа Петя Петрова, секретар на ЦКБППМН. Обсъдени бяха въпроси свързани с бюджета на комисиите, обществените възпитатели и възможни инициативи.

Проведена среща с общинските съветници г-н Цветомир Петров и г-н Драгомир Иванов, на която бяха обсъдени възможности за развитие и допълнения в бюджета на район "Искър". Изготвен е списък с предвидени ремонти в училищата и детските градини в района за допълване в Инвестиционната програма на СО за 2024 г.

Имах удоволствието да посрещна футболната легенда и деятел г-н Михаил Касабов, заедно с г-н Веселин Балевски. На разговора ни обсъдихме бъдещо развитие на футбола в район "Искър" и конкретно възможности за изграждане на футболен комплекс в кв. "Димитър Миленков."

Осъществен оглед на уличната мрежа на територията на района съвместно с представители на изпълнителя на ремонти и поддържка на уличната мрежа в района – "Хидрострой“ АД. Основно внимание се обърна на шахти и дупки по улични платна и тротоари.

Още от петъчния ден започнахме подготовка за справяне с очаквания снеговалеж и много ниските температури в почивните дни. Служителите на почистващата фирма "Титан", заедно със Столичен инспекторат и колеги от районната администрация бяха на терен почти 48 часа и подсигуриха спокойното придвижване на автомобили и пешеходци в района ни.

Благодаря и на всички ангажирани граждани, които почистиха пред входовете си!

Слънчевата неделя покани малки и големи да се насладят на снега и чистия въздух в парка.

Оставам на разположение.