Кметът Стефан Радев проведе среща с Теодосий Теодосиев – Тео, Златния учител на България. Двамата разговаряха за образованието в нашата страна и направиха сравнение с образователните системи в други държави. Според големия български учител у нас са нужни промени, за да се повиши качеството на образованието и интереса на учениците към ученето.

 

 Кметът заяви, че Община Сливен работи за подобряване на образователната среда и винаги съдейства на институциите, имащи пряко отношение към организацията на учебния процес. Двамата бяха категорични, че инвестицията в образованието е една от най-важните в живота на човека и на страната ни са нужни мотивирани хора, подготвени за предизвикателствата на съвремието ни.

 Теодосиев информира кмета, че през школата му са преминали много талантливи ученици, които вече са професори в чужбина, имат отлична реализация и са сред най-добрите специалисти в своята сфера. Сред тях има и сливенски възпитаници. Един от тях в момента е Златомир Желев от ППМГ "Добри Чинтулов".

Кметът Стефан Радев подари на Теодосий Теодосиев книгата на Мартин Иванов "Срещу течението“ за българската текстилна промишленост 1800 – 1912 г. и Сливен, където е създадена първата текстилна фабрика от Добри Желязков.

 

 Теодосий Теодосиев беше в Сливен по повод участието му в Регионален форум за STEM иновациите в образованието, който се проведе в СУ "Константин Константинов“. Той изнесе лекция за видовете интелект, която предизвика голям интерес сред останалите участници във форума. Той изрази желание да работи с Община Сливен по съвместни, бъдещи образователни проекти.