Кметът Стефан Радев и седмокласници от Основно училище "Христо Ботев“ в Сливен засадиха дръвчета в парк "Юнак“, информираха от пресцентъра на Общината.

Акцията е по повод предстоящата Седмица на гората. Бяха засадени общо четири вида туя, бреза, ела и др. и поставени табелки пред тях. Кметът подари на всички ученици декоративни растения, които да отглеждат сами в домовете си, а на техния преподавател по география Станимир Трифонов – сборник с 365 занимателни игри на открито, свързани с природата.

"Традиционно правим залесителни кампании. Радвам се, че ученици се включват в тях, защото така се увличат по дейности, свързани с опазване на природата и създаване на по-благоприятна околна среда“, каза кметът. Откакто той и екипът му са в управлението на общината, са засадени над 1 000 дръвчета.

Зоната, в която се състоя акцията, е част от парк "Юнак“, където бе изградена новата улица. Предстои Общината да извърши дейности по благоустрояване на пространството около църквата. "Радвам, че районът придоби нов облик и ще привлича повече посетители и любители на спорта“, допълни Стефан Радев.

Директорът на общинското предприятие "Земеделие, гори и водни ресурси“ Даниела Йорданова заяви, че тази година мотото на Седмицата на гората е "Довери се на лесовъда“.

"Децата са тези, които след нас ще се грижат за българската гора и опазването на горското богатство. Много е хубаво, когато дете засади дърво и се учи да помага на природата “, каза тя.