Кметът Станислав Дечев откри "Панорама на професиите“. Форумът се организира от РУО #Хасково със съдействието на Областния управител Гинка Райчева.

"Поздравявам Областния управител и РУО на МОН за прекрасната инициатива, която продължават за поредна година, съобщиха от общината.

Голямата заслуга за тази организация е на директорите, а огромният принос за тези прекрасни щандове и демонстрации на професии е на всички #ученици“, каза в приветствието си кметът Станислав Дечев.

Той сподели, че е бил силно впечатлен от представянето на професиите в ПГТ "Александър Паскалев“ преди седмици. "Тогава един ученик направи прекрасно изказване и каза, че работят във взаимодействие с колегите си. Това много ме зарадва, защото професионализмът се гради още в училище и от там ние разбираме кои са нашите колеги и как трябва да работим в #екип“, подчерта градоначалникът. "Надявам се на по-голям интерес от страна на родителите към "Панорама на професиите“ и нека се вслушат в избора на децата за професионално образование“, каза още кметът Станислав Дечев.

В "Панорама на професиите“ участват ПГДС "Цар Иван Асен II“, ПГТ "Александър Паскалев“, ПГЛП "Райна Княгиня“, ФСГ "Атанас Буров“, ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви“, ПГТАТ "Н. Й. Вапцаров“, ПГХХТ "Проф. д-р Асен Златаров“- Димитровград, СУ "Проф. д-р Асен Златаров“ Минерални бани.

През целия ден ученици и родители имат възможност да посетят щандовете на училищата, да разговарят с преподаватели и настоящи ученици и да получат информация за перспективите на професионалното образование и възможностите за кандидатстване.