Спад в регистрираните престъпления за 2023-а година отчита Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Няма неразкрити тежки престъпления. Това съобщи кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Община Велико Търново и органите на реда работят при много добро сътрудничество, диалог и организация, коментирахме заедно с главния секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев и директора на Областната дирекция на МВР комисар Димитър Машов.

Всички големи фестивали, знаковите национални чествания, привличащи десетки хиляди посетители, както и стотиците събития в културния календар протичат спокойно и при спазване на обществения ред и сигурност. Детската полицейска академия и програмите за превенция, обучение и спорт на децата, които реализираме над 10 години в населените места от общината са също пример за доброто партньорство.

Предложих служители на реда от Велико Търново да не бъдат командировани по граничните участъци, тъй като Старата столица е град, посещаван от стотици хиляди туристи, а сезонът ни продължава повече от 10 месеца.