Кметът на район "Искър" в София - Ясен Русев публикува свой отчет за свършената работа до този момент, предава Sofia24.bg.

Стартирахме подготовка на план-график за обществените поръчки в район "Искър" и отговорните лица по тях.

Изготвихме предварителна количествено стойностна сметка за асансьор в 108 училище. Предстои кандидатстваме за финансиране по програми на МОН и СО.

Изготвихме Количествено- стойностна сметка за авариен ремонт в столовата на 150 училище. Предстои реализация на самия ремонт.

Осъществихме работна среща с Ръководството на Бул Еко Пак, фирмата оперираща в района и извозваща събраните разделни отпадъци.

Ползотворна работна среща с ръководството на "София Мед“ АД- най-голямата компания на територията на район "Искър". Обсъдени възможности за съвместни дейности в областта на спорта, здравеопазването и екологията.

Работна среща с г-н Емил Милков– Старши треньор по плуване и Председател на Национален спортен клуб “Олимп". Проведохме разговор относно възможността за развитие на плувния спорт в района ни.

Зам. Кмет А. Иванов взе участие в обсъждане на изпълнението на проектните дейности и постигане на заложените индикатори по Интегриран проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух", по Програма LIFE на Европейския съюз.

Заедно с колеги от район “Кремиковци" посетихме СПТО - Столично предприятие за третиране на отпадъци. Директорът на предприятието г-н Савов ни запозна с дейностите по третиране на отпъдъци, както и с предизвикателствата и проблемите на място.

Заедно с колеги зам. кметове взехме участие в обсъждането на проекта за бюджет на Столична община за 2024 година, в аулата на Софийския университет. Подобно обсъждане, с толкова голям граждански интерес, се случва за пръв път- бяха показани подробни данни и финанси.

Седмицата завърши с подробен оглед и обезопасяване на детска градина №185 "Звездичка", в кв. Дружба 2. В понеделник ще сформирам комисия от районната администрация и външни експерти, които ще направят оценка на щетите и анализ за причината, довела до отлепването на топло изолацията. Ремонтът и възстановяването на изолацията ще се реализира в спешен порядък.

Оставам на разположение.