"Въпреки лошото време, строителството в община Стамболийски не спира“, обяви кметът Георги Мараджиев във Фейсбук по повод продължаващия ремонт на ОУ "Христо Смирненски“ в Ново село.

Градоначалникът изпрати днес на терен всички, които отговарят за довършването на започнатите в цялата община обекти. В Ново село на място, където бяха кметът на селото Иван Стойчев и директорката на училището Ваня Лазарова, отидоха заместник-кметът Теодора Денева и главният архитект Михаела Йончева- Райчинова.

Проектът за ремонт на школото е на стойност 949 294 лева. С тези средства се извършва основен ремонт на сградата, а тя беше в окаяно състояние. Дейността включва още нов покрив, нова дограма, ремонт на фасада с топлоизолация, елинсталация и вътрешен ремонт. Ремонтните дейности не са приключили и продължават.

"Ще имаме една нова сграда за децата. Децата са бъдещето ни! Сбъднахме техните мечти да учат в едно прекрасно училище. А когато са сбъднати детските мечти, са сбъднати мечтите и на техните родители. А пред учителите, които години наред преподаваха в мизерни условия - поклон! Това е духът на българския учител!“, коментира кметът Мараджиев.