Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн се срещна с президентите на българската и турската федерации по лека атлетика – Иван Колев и Фатих Чинтимар.

Идеята на тристранната среща бе да се даде старт на основаването на Клуб по лека атлетика в Кърджали, предаде репортер на "Фокус".

Убеден съм, че Царицата на спортовете ще се завърне в Кърджали, заяви кметът Ерол Мюмюн.

За нас, като местна власт, е много важно да се развива масовия спорт, особено сред подрастващите. Спортът дава здраве, дисциплинира, създава социални контакти, подчерта Мюмюн.

Кметът на Кърджали се ангажира с финансовото осигуряване на бъдещия Клуб по лека атлетика.

"Защо пък Кърджали да не даде следващата Ивет Лалова на България.“, каза Ерол Мюмюн.

Президентът на БФЛА Иван Колев увери кмета на Кърджали, че има пълната подкрепа на Българската федерация по лека атлетика. Като добър пример посочи развитието на този спорт в Стара Загора, след като той е избран за президент на федерацията.

Фатих Чинтимар, президент на Турската федерация по лека атлетика, също заяви пълна подкрепа за развитието на спорта в община Кърджали.

"Ние подкрепяме развитието на леката атлетика не само в България, но и в много други балкански държави. Готови сме да помогнем морално и материално“, посочи Чинтимар.

Пред двамата гости кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн оповести, че стартът на Фестивала на приятелството, който ще се проведе в Кърджали през лятото, може да бъде даден с масов крос.

Идеята беше приета радушно от Иван Колев и Фатих Чинтимар.

Президентът на БФЛА подари медал – 100 години Лека атлетика в България - на Ерол Мюмюн, а гостът от Турция – луксозен коран и спортна фланелка на националния отбор на РТурция по лека атлетика.