Бургазлиите, които не са пострадали сериозно в катастрофиралия автобус, са у дома си. Имаме само една съгражданка, на която се извършва операция на рамото в бургаската болница. Това каза за "Фокус" кметът на Бургас Димитър Николов, който тази сутрин посети лечебното заведение в Хасково, където са настанени част от пострадалите.

"Видях се с всички от тях, в добро състояние са, с изключение на двата по-тежки случая, но пък, за щастие, няма опасност за живота им. Шофьорът е контактен, но е много шокиран и стресиран от инцидента", посочи кметът.

Той благодари на директора на УМБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов и целия екип на болницата за грижите и вниманието към пострадалите от катастрофата, които са настанени там.

"Искам да уверя семействата им, че близките им са в добри ръце и се прави всичко необходимо за тях! Видях се с всички пострадали, още са много стресирани, но най- важното е, че няма опасност за живота им! Всички се държат изключително достойно и са благодарни за добрата грижа на лекарите", добави Димитър Николов. 

"Фокус" припомня: Инцидентът стана в неделя, малко след 18.00 часа, на пътя между селата Дрипчево и Младиново в област Хасково. Своевременно към мястото на инцидента бяха изпратени 6 линейки, 7 полицейски екипа и 5 противопожарни автомобила. Вследствие на катастрофата една жена е починала, а 19 са пострадали. Автобусът е бил с бургаска регистрация и е пътувал от гръцкия град Кавала към Бургас.