ПГДС "Цар Иван Асен II" Хасково празнува 56 години от създаването си. Гост на асеневци беше кметът на Община Хасково Станислав Дечев.

"Винаги, когато идвам в гимназия "Цар Иван Асен II" срещам усмихнати и горди с успехите си млади хора. Виждам амбициозни учители, които учат децата ни да побеждават на национални и международни форуми. А опитът и партньорството с Вашето училище ми доказват, че тук се работи динамично. Тук всеки нов проект, всъщност вече е предпоследен. Защото във Вашето училище се учите не само как да градите, тук вие се научавате да надграждате. Сега ни предстои заедно да изпълним безспорно най-иновативната идея. Тя е уникална не само за Хасково, но и за целия регион и това е Центърът за високи постижения, който ще даде възможност за още по-модерно и качествено образование в синхрон с динамиката на дигиталния свят. От цялото си сърце Ви пожелавам да бъдете здрави, все така мотивирани и все така достойно да представяте Хасково и училището си на национални и международни форуми. Защото, уверявам Ви, всеки Ваш успех, е успех за Хасково! Честит празник!", каза в обръщението си кметът Станислав Дечев.

Директорът на ПГДС "Цар Иван Асен II“ Маргарита Топалова отличи победители в Училищния конкурс за фотография, рисунка, есе и стихотворение на тема "Моето училище“. Празникът продължи с футболна среща между отборите на Царската гимназия и ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров“. В събота, 23 март 2024г., честванията по повод годишнината от основаването на училището и 794 години от билката при Клокотница ПГДС "Цар Иван Асен II“ продължават с поход до паметника на цар Иван Асен II.