Кметът на Варна Благомир Коцев честити Гергьовден и Денят на Българската армия. Градоначалникът написа пост в своя Facebook профил, видя "Фокус".

Коцев поздрави всички именици. Той им пожела здраве и благополучие. Кметът не пропусна да поздрави и всички военнослужещи. Коцев специално се обърна към българските матроси, адмирали и капитани. 

Цялото пожелание:

Скъпи сънародници, драги именици,

Пожелавам ви здраве и благополучие по случай държавния и църковен празник Гергьовден!

Гергьовден е сред най-тачените празници в България и това не е случайно. Той е символ да победата на доброто над злото, символ на идващото лято и щастливия живот, знак, че мъжеството и доблестта побеждават лукавството и подлостта.

Св. Георги – един смел млад военослужещ - е бил подложен на неизмерими страдания, за да се откаже от доброто и от Бога. Но неговата вяра е била толкова голяма, че е правила чудеса и дори възкресявала мъртви. Пожелавам на всички нас да имаме поне частица от тази вяра, защото живеем в трудни времена! Нека бъдем категорични като Св. Георги, когато отстояваме позициите си, нека сме непреклонни като него срещу грешките на хора, от които дори зависим или на които сме подчинени, защото справедливостта и истината са смисъл на живота на свободните хора.

Приветствам българските матроси, капитани и адмирали, както и всички войници, които пазят Родината, пожелавам на земеделците и животновъдите, които са покровителствани от Св. Георги Победоносец, добра реколта, и поздравявам всички, които носят това достойно име! Честит празник!