Благоевград е повод за гордост за всички нас, защото богатствата му са безброй. Това се казва в поздравителен адрес от кмета на Община Благоевград Методи Байкушев по повод 24-ти май - Празник на Благоевград, предаде репортер на "Фокус".

Публикуваме целия поздравителен адрес без редакторска намеса:

Скъпи благоевградчани, скъпи съграждани, скъпи джумалии,

Честит 24 май – празник на Благоевград!

Благоевград е нашият общ дом, градът който ни обединява, и в който споделяме обща история на минало и бъдеще. Благоевград е повод за гордост за всички нас, защото богатствата му са безброй.

Планината, която се извисява величествено над нас, и която е винаги готова да ни прегърне и отдели от ежедневието. Пешеходните зони и Централна градска част, където децата ни играят заедно в безопасна среда. Училищата и двата ни университета, в които младите добиват знания и лидерски умения и спортните клубове, които изграждат в тях воля и характер. Благоевград е град, който ежедневно кипи от живот и култура, средище за развитие на талантливи деца от най-ранна детска възраст.

Благоевград е всичко това, но и много повече. Благоевград е областен център със стратегическо разположение за бизнес развитие и туризъм, град от който за час път можеш да стигнеш до столицата и до две съседни страни. Най-вече Благоевград е дом на добри хора, будни и устремени, хора с позиция и желание за развитие, хора, които ежедневно горят в желанието си да са по-добро общество в по-добра среда за живот.

Скъпи приятели,

Поздравявам Ви по повод празника на нашия град и Ви желая здраве и много сбъднати мечти и реализирани истории на успеха, които да се разказват тук. 

По молитвите на светите Равноапостоли Бог да пази Благоевград!