Кметовете и кметските наместници на селата в община Кюстендил проведоха редовно месечно съвещание, предаде репортер на "Фокус“. То се проведе в заседателната зала на Общината. На нея присъстваха кметът инж. Огнян Атанасов и представители на администрацията.

Кметът инж. Атанасов посочи, че са поставени въпроси относно водоснабдяването, черешовата кампания. "Дали сме информация, че всеки ден на страницата на Общината във Facebook публикуваме актуална информация за работещите пунктове и какво се изкупува, а не да плащат на берачите и след това да няма къде да си предадат продукцията“, коментира инж. Атанасов. Кметът посочи, че е издадена заповед и за забрана да се ползва питейна вода за поливане и миене.

"Черешовата кампания е тежка. Дано се оправят нещата, но в момента положението е такова. В село Соволяно има само два работещи пункта. На ден докарват само 60 касетки, а тонове стоят по черешите. Собствениците мислеха, че някой друг им е длъжен. Те трябваше да си направят едно сдружение, да си сключат договорни отношения с фирмите и да се изпълняват. Някои не пръскаха черешите и сега са върнати два камиона череши с червеи“, коментира кметът на село Соволяно Пламен Илиев.