Продължават работните срещи, инициирани от на ръководството на Областна дирекция на МВР - Кюстендил с представителите на метната власт, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Днес на среща са кметът на община Рила Георги Кабзималски, председателят на Общинския съвет Цв. Шушкова, кметът на община Кочериново Станислав Горов, директорите на училища  и детската градина в Рила, Кочериново и началникът на РУ Рила Ив. Кавлачки.

Началникът на РУ Рила Ив. Кавлачки съобщи,  че от началото на годината на територията на двете общини няма ръст на престъпността, сравнено със същия период на миналата година, а пътните произшествия са с 2 по-малко.

И в тази среща участниците споделиха като трудно разрешим проблемът с безстопанствените животни, които създават предпоставки за пътни произшествия и унищожават реколта на местните хора.

Кметовете на  двете общини изразиха удовлетворението си от добрата комуникация с РУ Рила, с господин Кавлачки и служителите, благодариха за бързата реакция при оказването на помощ и съдействие от различно естество.

Кметът на Рила изрази удовлетворение от партньорската им превантивна работа и особено за успешното ограничаване на деянията, свързани с наркотици. Притесненията им са свързани с увеличаването на населението в условията на празници и летния сезон – през уикендите се увеличава 3 пъти. Дали с този ресурс на полицията ще могат да се справят с опазването на обществения ред и пътната безопасност.

Кметът на Кочериново Ст. Горов  сподели, че спокойната обстановка в общината и бързата реакция на полицаите  се дължат на добрата комуникация помежду им и  изрази надежда скоро да приключи и изграждането на видеонаблюдението на територията на общината.

Ст. комисар Григоров ги увери, че  ще има командировани допълнителни сили в района както от ОДМВР, така и от жандармерията. Ще бъдат предприети действия майските,  Великденските празници и абитуриентски тържества да не бъдат помрачавани от инциденти.