Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов, заедно с  депутатите от 48-то НС  Хайри Садъков и Анджей Джандев и кметът на община Рудозем д-р Румен Пехливанов  проведоха среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и неговия заместник Николай Шушков. Това съобщиха от община Мадан.

Поводът за инициираната среща бе по основни приоритети в развитието на пътната инфраструктура в смолянския регион, компетентност на МРРБ,  а именно: възможността за предпроектно проучване и проектиране на  четирилентов път Асеновград- Чепеларе, което трасе е от изключително значение за развитие на смолянския регион с целогодишен интензивен трафик.

Втората тема бе  в спешен порядък да се вземат мерки разчистване пътното платно и  укрепване на свлачището в с. Тикале от 2018г.

А третият въпрос, който обсъдиха бе възможността за проектиране на пътя Средногорци- Ерма река, в чийто обхват минава и проходът Печинско.

"И по трите теми, получихме уверението на министър Шишков, че в най-кратки срокове ще проучи детайлно нерешените, най-наболели проблеми за всяка община и заедно с кметовете им ще търси възможности за тяхното решение. Споделих пред арх. Шишков, че от община Мадан имаме внесен проект още през 2018 г. за рехабилитация и асфалтиране на 3-километрово трасе от началото до края на града, но разбира се, би било добре проектиране на ново трасе, започващо от с. Средногорци до с . Ерма река“, сподели градоначалникът на Мадан.

"По време на срещата Хайри Садъков и Анджей Джандев  поставиха и въпросите  с пропадналия път Стойките -  Девин, където също в най-скоро време трябва да се вземат мерки по възстановяването му  и  темата с пътя Девин- Борино- Доспат и свързаността на Смолянска област с община Гоце Делчев. Двамата, заедно с кмета на община Рудозем д-р Румен Пехливанов благодариха на министър Шишков за оказаната подкрепа в един от най-приоритетните проекти в община Рудозем, а именно  подмяна на водопроводната мрежа от с. Елховец до гр. Рудозем и последващото рехабилитиране и асфалтиране на пътя“, допълни още той.