Кметовете на населените места в Община Рудозем са пример за солидарност и взаимопомощ, съобщиха от пресцентъра на Община Рудозем. По молба на кмета Румен Пехливанов, кметовете на някои от населените места в Община Рудозем запретнаха ръкави и показаха своите майсторски умения като безвъзмездно ремонтираха части от детска градина "Снежанка“ в града.

Освен, че ремонтираха няколко стаи, те превърнаха една от тях в хладилна камера, идеята на която е да бъдат съхранявани плодовете и зеленчуците за децата и по този начин да се запази тяхната свежест, без да се налага да те да бъдат замразявани.

Община Рудозем осигури нужните за ремонта материали, а безвъзмездният труд на кметовете спести голяма част от разходите.

Кметът на Община Рудозем Румен Пехливанов благодари за доброволческия труд и старанията на кметовете, които винаги са откликвали бързо и адекватно в подобни ситуации, въпреки, че това не са техни преки задължения. Той изказва благодарност и на всички родители, включили се в ремонтите и освежаването на някои от детските градини на територията на общината. Според кмета с общи усилия и малко средства всичко е постижимо.