Кмет на столичен район гостува на посланика на Япония, научи "Фокус". Кметът на столичния район "Изгрев“ Делян Георгиев беше сред официалните гости на приема, организиран от клуба на приятелите на страната на изгряващото слънце - “Нихон Томоно Кай" - Клуб "Приятели на Япония в България". Районният кмет съобщи във Facebook, че поканата е дошла лично от посланика на Япония у нас Н.Пр. Хисаши Мичигами.

Ето какво още написа Делян Георгиев: Това, че районната администрация на “Изгрев" е приемана за приятел от дипломатическата мисия е повод за радост и оценка за отличната ни работа през последните четири години, в полето на международните отношения.

Голямото уважение, засвидетелствано от посолството към мен като кмет, приемам и като знак за бъдещи, съвместни дейности в различни сфери, което ще е само от полза за двете страни. Редицата успешни, съвместни инициативи, които в годините на предишния мандат реализирахме, са важна крачка по пътя към опознаване на културното ни богатство и макар и скромна, опорна точка в датиращите от хилядолетия взаимоотношения между България и Япония, от азиатските простори до дунавските брегове.

Уверен съм, че всички ние, можем да дадем своя принос към добрите, приятелски връзки между двете ни древни култури. Има какво да научим един от друг, в духа на позитивизма, откривателството, технологиите и предизвикателствата на съвремието.