Кметът на община Калояново Младен Кичев бие тревога заради така наречения "Черен мост“, който се намира край селото и има намерение да го затвори за движение в някои от идващите уикенди. Припомняме, че преди месеци беше изчислено от АПИ, че за моста ще са необходими средства в размер на 1, 43 млн. лв. без ДДС. Така проектът за ново мостово съоръжение беше задвижен. Бяха подготвени документи за възлагане на проектиране и изпълнение и информацията беше оповестена публично.

След това обаче бившият вече директор на АПИ Ясен Йорданов премести процедурата в София и обяви, че той ще я пусне централно от там. Йорданов обаче беше освободен от сегашния служебен министър на МРРБ заради установени незаконосъобразни действия и нищо от обещаното не се случи. Няма обявена процедура по ЗОП, няма яснота ще има ли нов мост.

Вече няколко пъти кметът на община Калояново Младен Кичев прави опити да се свърже с АПИ, но безуспешно.

"Следващото ми действие е да затворим мост за петък, събота и неделя, когато е най-голямо движението на пътя Старосел-Хисаря. Аз съм дълбоко възмутен. 11 000 души от общината чакат изпълнението на този проект. Отново ли ще останат излъгани?“, коментира Кичев.

Припомняме, че старото съоръжение носи името си Черен мост заради многобройните катастрофи, включително и с жертви, които през годините стават там. Мостът е тесен и не отговаря на съвременните изисквания на Закона за движение по пътищата.