По повод 75-тата годишнина на клуба по спортна стрелба "Августа – 1992“ се проведе благотворителен търг за събиране на средства за електронен тренажор и нови три пистолета, съобщиха за Агенция "Фокус" от Община Стара Загора. Те са необходими за повишаване резултатите и успешното представяне на две от младите състезателки от клуба - Мария Атанасова и Моника Петрова, които успешно съчетават спорта с ученето в ППМГ "Гео Милев“ в Стара Загора, стана ясно от думите на председателя на клуба Георги Кочеренко. Нужната сума е 12 хил. лева, а по време на събитието бяха събрани около 4 хил. лева.

Гостите на благотворителния търг и отбелязването на рождения ден поздрави ресорният зам.-кмет на общината Красимира Чахова. Тя обяви и стартирането на дейностите за ремонт на подовото покритие на стрелбището.

На събитието присъстваха още Илия Илиев – областен координатор на Министерство на младежта и спорта, Петко Крумов – началник отдел "Спортни дейности“ към Община Стара Загора, десетки спортисти и приятели на "Августа“.

Празникът включи демонстрации от начинаещи и опитни състезатели  по спортна стрелба, "Търг на уникати“ и "Дуел“ между част от гостите срещу Мария и Моника.  

Рени АТАНАСОВА