Елитен спортен клуб "Морски сговор" - Пловдив ще отбележи тази вечер 100 години от създаването си. Знаменателното събитие ще се отпразнува с Виенски офицерски бал, наричан "Бал на Ивановците", защото се провежда всяка година в дните преди Ивановден по стар стил.

Членовете на елитния спортен клуб подкрепят различни благотворителни инициативи. Тази година фокусът е към талантливи деца на военослужещи, съобщи президентът на ЕСК "Морски сговор" Иван Соколов. 

Балът се провежда със Съвместното командване на специалните операции и по тази причина дрескодът за военнослужещите е официална парадна униформа.  Членовете на "Морски сговор" обличат фрак/смокинг, бяла риза и папийонка.  Съпругите, които ги придружават, са в изискани официални рокли, като за гала събитие. На бала в ресторант "Тримонциум" са поканени областният управител Ангел Стоев и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Въпреки официалността на Виенския бал, менюто ще бъде символично. Ще се вдигнат две официални наздравици - традиционната за Ивановците и втората - за вековния юбилей на организацията, каза Соколов.  

ЕСК "Морски сговор" е създаден и съществува като типично мъжка организация. В нея членуват 60 души, успели в професията, бизнеса и личния си живот.