Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги" ЕАД - Пловдив организира традиционния Празник на дарителите, предаде репортер на Агенция "Фокус".

На събитието началникът на клиниката проф. д-р Иван Иванов направи равносметка за дейността през изминалата година и обърна специално внимание на тези, които са отворили сърцата си и са помогнали на медиците и на болните деца.

Детската клиника е единството в Южна България детско болнично заведение с най-високо ниво на компетентност по всички педиатрични специалности със 76-годишна история. Има и база за обучение на МУ-Пловдив по педиатрия на студенти, специализанти и докторанти от България и чужбина. 

В състава си имат 38 лекари, 42 медицински сестри, 22 санитарки, 5 здравни асистенти и 8 други специалисти - 2 психолога, 1 физиотерапевт и 5 секретарки.

Има и 8 звена, специализирани по групи заболявания: неврология, ревмокардиология, пулмология и алергология, онкохематология, гастроентология и неврология, рехабилитация, ендокринология и интензивно отделение. 

На тържеството присъстваха и двете терапевтични кучета работещи в клиниката, които са едни от малкото лицензирани терапевтични животни в България. Вокална група "Бамбини" също зарадваха гостите на тържеството с песни. 

Една от многото дарители на отделението бе Емилия Цoнева, която за рождения си ден тази година от гостите си е събрала вместо подаръци, 5000лв дарения за санитарния отдел.

"Радвам се, че влизаме в нормалността след пандемията, след 2 години които бяха тежки за всеки един от нас.", сподели проф. д-р Иван Иванов.