Видин все повече ще става проспериращо място, каза пред журналисти в дунавския град Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме Промяната“, който днес е на посещение във Видинския регион, предаде репортер на "Фокус". Всички структури и държавни фирми, които посетих във Видин и Белоградчик, от разговорите ми с хората видях, и съм наясно, как се движат нещата в региона, каза Петков. Той допълни, че при посещението си на Граничния пункт на Дунав мост 2 е видял, че се работи усилено и проверките, които се извършват по отношение както на товарите, така и на миграционни поток, са приоритетни, във връзка с влизането на страната ни в Шанген и по суша.

В региона се случват и предстоят да се случат хубави нещо, каза още пред журналисти Петков и допълни, че предстои откриването на участъка от Е-79 при Макреш-Бела, като част от пътя Монтана-Видин. Петкова е убеден, че "когато пътя бъде изграден изцяло и влезем изцяло в Шанген, когато завършим един започнат обект -граничния пункт Салаш-Ново Корито, което ще отнеме малко повече време от това което ни се иска, то Видин и региона все повече ще става проспериращо място.

Кирил Петков, заедно с депутатите на ПП “Продължаваме промяната“  от Монтана и Враца, областния управител на Видин посетиха Белоградчик, където присъстваха на откриването на новия офис на партията. Петков и депутатите проведоха няколко срещи във Видин-с изпълнителния директор на българо-румънско дружеството "Дунав мост Видин-Калафат", с директора на МБАЛ "Св. Петка“ и с директора на Областно пътно управление.

Петков обяви пред журналисти, че всеки понеделник той и депутатите на партията ще посещават различен регион в страната за да се запознаят от първо лице с проблемите и да се срещнат с хората.

Съпредседателят на ПП “Продължаваме промяната“ и депутатите на партията се  

срещнаха и разговаряха с членове на местната структура на партията във Видин и с членове и симпатизанти на "Продължаваме Промяната“ в залата в Областна администрация Видин. Срещата бе закрита за журналисти.

Ирена Данаилова