Кирил Кирилов е новият директор на Общински драматичен театър (ОДТ)"Владимир Трандафилов“ - Видин, предаде репортер на "Фокус“. Той заема поста след спечелен конкурс, обявен от Община Видин, съобщават от културната институция. 

Кирил Кирилов, който е актьор и режисьор, завършва "Актьорско майсторство" през 2011 година в Югозападен университет "Неофит Рилски". Ролите, с които се дипломира са "Лопахин" от "Вишнева градина" на А. П. Чехов, с режисьор доц. д-р Златко Павлов и "AZ" от "Мостът" на Лоран Ван Велтер, с режисьор Росен Пенчев. През следващата, 2012 година, успешно защитава магистърска степен по театрална режисура в същия университет, като дипломният му спектакъл по режисура е "Последна чашка" от Харолд Пинтър. А през 2013 година защитава магистърска степен по журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация при Софийски университет "Св. Климент Охридски". Темата на магистърската му теза е "Актьорът медийно лице, лайфстайл икона и театрален посланик".

Като студент играе в ДТ "Никола Вапцаров" - Благоевград, а през 2014 година е назначен на щат в драматичния театър във Видин. След няколкогодишно прекъсване се завръща отново на сцената на театъра през 2023 година като режисьор на спектакъла "Торба с хитрости“ по приказки за Хитър Петър, от Панчо Панчев. След което влиза в ролята на Езоп в спектакъла "Езоп“ от Гилерме Фигейреду, с реж. Гълъб Бочуков. Само преди броени дни бе и премиерата на най-новия спектакъл на видинския театър "Дороти и вълшебният свят на Оз“, чийто режисьор е отново Кирил Кирилов. Ролите, които е изградил на видинска сцена са над 20, а във времето, в което е отсъствал от театъра се е занимавал с реклама, организиране на събития, бил е и журналист в регионалната радиостанция на БНР за Северозападна България - Радио Видин, където е водил емисии новини, сутрешен и следобеден блок.

От 11 март тази година той официално оглави драматичния театър в град Видин, допълват от културния институт.