Казанлък изпраща магичния месец май с концерт на гарата, предаде репортер на "Фокус". В петъчния 31-ви май на гарата в Казанлък, заедно с X-R@Y, участие ще вземат група "Уикеда“, както и различни състави от училище Антим I, включително мажоретен състав. Концертът започва в 15:30 и ще продължи до 19:00 ч.

Железопътната гара ще бъде декорирана с "Рози от Казанлък“ - картина на популярната художничката д-р Петя Илиева. След концерта на гарата от 20:30 ч., жителите и гостите ще могат да присъстват и на коронацията на Царица Роза на пл. "Севтополис“ на централния градски площад. В същия ден на железопътната гара ще пристигнат цели 2 атракционни влака – един с маршрут Пловдив – Карлово - Казанлък и един с маршрут София – Карлово - Казанлък. Очаква се единият да бъде теглен от парен локомотив, а другият да бъде с вагоните от царския влак на Цар Борис III.

Вече е ясен графикът на специалния тематичен влак "По пътя на роза Дамасцена“. Той ще тръгне от София малко преди 11.00 ч. сутринта, ще пристигне на гара Клисура малко след 13.00 часа. Следващата му спирка ще бъде гара Карлово малко преди 15.00 часа, а в Казанлък ще е около 16:50 ч. На всяка от спирките влакът ще има около 1 час престой, в който местните жители ще могат да разгледат царските вагони, а за пътуващите е организирана специална програма. Концертите на гарите са част от празниците на розата на град Карлово и град Казанлък и входът е свободен.

Проектът "Концерти на гарата“ е осъществен с финансовата подкрепа на Национален Фонд "Култура“. Официален партньор е Държавно предприятие "Национална компания железопътна инфраструктура“. Местни партньори са общините Карлово и Казанлък.