Гарата - едно от местата, съхраняващо по пероните си най- силно изживяваните трепети и най-вълнуващите очаквания, се готви да посрещне със същите емоции ретро влака с парен локомотив, предаде репортер на "Фокус". Атракционното пътуване започва от гара Филипово в Пловдив на 31 май в 9:35 часа и пристига в Казанлък в 12:10 часа. Той потегля обратно от ж.п. гара Казанлък на същия ден в 15:30 ч. и пристига в Пловдив в 18:35 ч. Билетите са само двупосочни и са на цена от 45 лв. Децата до 10 годишна възраст ползват 50% намаление.

Ретро влакът, пазещ мълчаливо хиляди истории и носещ усещането за пътуване във времето, ще бъде посрещнат с народен танц на казанлъшката гара. Едно от най-големите постижения на индустриалния свят- железницата,ще контрастира с нежността на розовия цвят, който ще обагри гарата, като жест към пристигащите пътници.

Този танц на контрасти ще бъде озвучен от концерта, който ще се състои на първи перон от 15:30 часа. Нека заедно посрещнем влака, който е станал свидвтел на толкова пътувания, толкова съдби, толкова трепети и бъдем част от неговата история.