Катастрофа с четири автомобила развали спокойния следобед в село, близо до Велико Търново. Инцидентът се е случил преди по-малко от час в Драгижево /община Лясковец/, съобщи за "Фокус" наш читател. След катастрофата има двама задържани - причинителят и майка му.

Очевидецът, който се свърза с нас, разказа, че бус с почерпен шофьор се е ударил последователно в три паркирани леки коли, като неговият автомобил е най-малко пострадал, но по останалите има серизони щети. 

"Веднага след като чух сблъсъка, излязох навън и видях, че собствениците на другите коли гонят шофьора, който ги е блъснал. Подадох сигнал на 112 и екипът, който дойде на място взе кръвна проба на извършителя. Междувременно в разпрата, която той започна с полицаите се намеси и майка му, която малко по-късно служителите на реда отведоха. Резултатът от полевия тест показа над 2,5 промила алкохол в кръвта на шофьора. Полицаите го задържаха", разказва един от потърпевшите. 

Произшествието вероятно ще бъде обработено по административен ред, а на пияния шофьор ще бъдат наложени съответните санкции.