На 23.08.2023 година около 06:52ч. е получен сигнал за настъпило ПТП с тежко ранен мъж на първокласен гр. Русе - гр. Велико Търново. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители, които установили лек автомобил марка "Фолксваген“, модел "Голф" с молдовски регистрационен номер, управляван от 32 годишен молдовски гражданин, при движение в посока от гр. Бяла, обл. Русе към гр. Русе при прав пътен участък, на двулентов път, при ясно и сухо време напуснал своята лента за движение, навлязал в насрещната лента за движение и се удрил челно в движещия се в нея влекач марка "Волво" с благоевградски регистрационен номер, управляван от 48 годишен водач от с. Нови хан, обл. София.

Молдовският водач е откаран в УМБАЛ "Канев" АД, където е установено, че има гръдна травма и кръвоизлив в корема. Пътуващите в  молдовския автомобил пътници, които са съпруга и син на водача, са с леки наранявания. Алкохолната проба на молдовския водач е отрицателна. Техническото средство за изследване на концентрация на алкохол в кръвта е отчело над допустимата концентрация на пробата на водача на влекача.

Същият е откаран в УМБАЛ "Канев“ АД, където е отказал кръвна проба. От извършена проверка, че водачът на влекача е с отнето СУМПС. Причините за настъпилото произшестявие са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.1, б. "б" вр. чл. 342, ал.1 от НК.