Картинг писта "Лаута", съвместно с Картинг писта "Варна" и RaceFacer.com, за поредна година организира благотворително картинг състезание в памет на легендарния пилот във Формула 1 Аертон Сена, който загина на 1 май 1994г. на писта "Имола".

Състезанието ще се проведе на 1 май 2023 (понеделник). От 10:00 до 12:00 часа са квалификациите, а в 12:30 часа започва състезанието на участниците попаднали в ТОП 20. 

Всички събрани средства от квалификациите и състезанието ще бъдат дарени за благотворителност в подкрепа на кампанията "Живот за Мишо". 

Повече за кампанията може да научите тук.

Михаил е едва на 8 години с огромно желание за живот. Но на 13 март 2023 г. за него започва един истински кошмар. Той не може да движи лявата си ръка и няма усет. Същото се случва и с левия му крак. След консултация с невролог е приет в детско отделение в Плевен. Направени са множество изследвания и ЯМР. Лекарите там не могат да помогнат за неговия случай, тъй като се съмняват в най-лошото.

Михаил е транспортиран по спешност в София, болница УМБАЛ "Св. Иван Рилски", отново е направен ЯМР. Открити са няколко тумора в мозъка, както и най-коварния стволов тумор. На 23.03.2023 Михаил влиза за първа операция (биопсия от стволовия тумор) и същевременно биват изрязани мозъчни кости и имплантирана титаниева мрежа за декомпренсация.На 04.04.2023 се осъществи втора операция за поставяне на клапа.

Още не знаем какво предстои със сигурност и колко ще стоим в болницата. Лъче и Химио терапия след зарастване на раните. За сега лекарите казват, че се отнася за генетична неврофиброматоза.

Нека помогнем на Мишо да живее, да запазим усмивката му и вярата в доброто! 

БАНКОВА СМЕТКА:

Банка: Алианц Банк България  

IBAN: BG28BUIN95611000712339  

BIC:  BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев  

Основание: Дарение за Михаил Илиянов