С издигане на националния флаг и празнична програма, на площад "20-ти“ юли в Карлово бе отбелязан Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Тържествено слово произнесе заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев.

"В този ден отдаваме почит на делото на светите братя, нашето уважение към словото, към знанието, към българския национален дух. 24 май е символ на достойнство, традиция, духовност! Може би това не е най-великият празник, който човечеството познава, но сигурно това е най-чистият и най-безкористният, защото прославя духа, прогреса, мисълта и живота създаден от тях. Кирилицата е призив да развиваме културата на уникалното в света на глобалното, да обогатяваме Европа с нашето културно-историческо наследство, с нашата азбука, с нашия фолклор, с нашата духовност. Поклон пред всички съвременни просветители – учители, творци, хора на свободното слово! Имайте сили, за да продължите да втъкавате в идните поколения своите знания, душа и любов! Честит празник!“, бяха част от думите на заместник-кмета.

В празничната музикално-поетична програма, участваха ученици от СУ "Васил Левски“, СУ "Христо Проданов“, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ "Райно Попович“, ПГ "Христо Смирненски“ и ПГ "Братя Евлогий и Христо Георгиеви“.

На церемонията присъстваха: кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общински съвет Доньо Тодоров, заместник-кметовете Данка Зидарова – Люртова и Николай Цветков, заместник-кметът на побратимения на Карлово германски град Зеехайм-Югенхайм Томас Фишбах, директори на училища, творци, ученици, граждани.

Празничната програма бе организирана от СУ "Васил Левски“.