Карлово изпрати подобаващо досегашния командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков, съобщиха от пресцентъра на общината. "Пожелавам много бъдещи успехи на един достоен български генерал! Той вдигна високо летвата на взаимоотношенията между ръководството на община Карлово и елитното формирование. Назначаването на ген. Дешков за командир на Сухопътни войски е поредното признание за неговите качества и компетентност. Благодаря му за отличното взаимодействие и съдействие! Под неговото командване ние винаги можехме да разчитаме на помощта на военнослужещите – и при бедствия и критични ситуации, и при празнични поводи. Вярвам, че тези взаимоотношения ще продължат и с бригаден генерал Маргарит Михайлов, който от 9 декември става командир на 61-ва Стрямска бригада.“

С тези думи на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов започна срещата между ген. Дешков, бригаден генерал Михайлов и ръководството на Карлово, състояла се на 6 декември.

Генерал Дешков отправи благодарност към кмета и неговия екип. "За тези три години и половина успяхме да създадем много силни служебни и човешки взаимоотношения. Убеден съм, че ще ги съхраним и в бъдеще! Благодаря на д-р Кабаиванов, от него научих изключително ценни уроци, които няма да забравя!“, каза ген. Дешков. Той подари на кмета на общината икона на Свети Мина – покровител на семейството.

Традиционно доброто взаимодействие между Община Карлово и 61-ва Стрямска ще продължи, увери бригаден генерал Михайлов.

Д-р Кабаиванов връчи на двамата генерали почетните символи на Карлово – кристал с герба на града и златна значка с лика на Апостола.