Когато става дума за сигурността на първо място не трябва да говорим за временни решения, каквато е специализираната полицейска операция, а напротив - засилените патрули да влязат в графиците, да се привлекат части на Жандармерията и други дирекция, които да помагат за патрулирането в София, особено в рисковите зони - "Лъвов мост", Женския пазар и около регистрационно-приемателните центрове. Това каза пред Sofia24.bg общинският съветник от ВМРО - Карлос Контрера.

Той подчерта, че е внесъл предложение до Общинския съвет: "Да излезнем с декларацията, където изрично да бъде поискано трите центъра да бъдат преместени. Докладът е внесен днес. Очаквам на сесията на 28-ми март да бъде гласувано от Общинския съвет, с което мисля, че изразяваме волята на значителна част от софиянци - тези центрове да не бъдат в София.

Той изрази съмнение, че последните няколко случая с мигранти в столицата се касаят до битови инциденти, пред медията ни Контрера заяви: "Това не е спор между двама, които са се набили в къщата на трети. Ситуацията не трябва да се подценява".

Чуйте още на какво мнение е общинският съветник на София от ВМРО.