"Получих уверението на служебния премиер Димитър Главчев, че в най-скоро време ще заседава Междуведомствената комисия по бедствията и авариите и ще бъдат гласувани средства за възстановяване на пострадалата при наводненията общинска инфраструктура в карловските села Богдан, Каравелово и Слатина.

Това каза пред журналисти водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Пловдив област Цвета Караянчева, която бе в Карлово заедно с областния координатор Георги Мараджиев и кандидатите за народни представители Доньо Тодоров и Йордан Кръстанов за Празника на розата. Тя коментира, че веднага след посещението си в Баня, когато бе запозната с проблема от кмета д-р Емил Кабаиванов, е разговаряла със служебния премиер Главчев и той е обещал да бъде насрочено заседание на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за следващата седмица.

"Вече близо 2 години ситуацията в селата е много тежка. Липсата на адекватно финансиране е  игра със съдбите на хората, които вече са на предела на търпението си.  Очаквам следващата седмица да има резултат, защото есенният сезон наближава, а до края на годината трябва да има още едно заседание на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии", посочи Караянчева.

След като стана ясно, че жителите от наводнените карловски села отново са в стачна готовност, а фирмите са спрели работа по разрушената инфраструктура, заради липса на финансиране от държавата, Караянчева допълни, че поема ангажимента ако сега не бъдат осигурени необходимите средства, при следващия редовен кабинет да бъдат отпуснати всички необходими пари. По думите на кмета Кабаиванов нужната сума възлиза на 20 млн. лева, с които да бъдат възстановени речните корита в Каравелово, Богдан, Слатина, мостовете Слатина - Розино, Московец-Богдан, пътят на ул“.Ленин“.

Д-р Емил Кабаиванов бе категоричен, че карловци, ще блокират Подбалканския път София-Бургас, ако сумата не бъде осигурена в пълен размер.