Разчети за разходи, както и капиталов списък с обекти ще бъдат разглеждани на предстоящата сесия на Общински съвет-Дупница, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. Докладната е на кмета инж. Методи Чимев във връзка с постановлението на Министерски съвет от 19 януари т.г.

"Министерство на финансите определи размерите на целевата субсидия за капиталови разходи и трансферите за зимно поддържане. Дава се възможност Общински съвет да одобрява за тази година разпределението на средствата от тази субсидия по обекти за строителство и основен ремонт. Знаете, че Народното събрание не прие Закона за държавния бюджет и липсата на такъв на национално ниво, възпрепятства приемането на местния бюджет. Именно с цел да се гарантира работата на общината, да се изпълняват важни и неотложни капиталови обекти и текущи ремонти в града и селата, предлагаме да бъде разгледана тази докладна. Много е важно да отбележа, че с приемане на редовния бюджет, предложеният капиталов списък може да бъде допълван. Аз и екипът ми водехме разговори с кметовете по селата, и акцентът на предлаганите обекти от нас е именно малките населени места", уточни инж. Чимев.

Доставка и монтаж на детска площадка в Самораново за 12 000 лв, тротоарна площ в центъра на селото - 44 000 лв, изграждане на алея в село Бистрица-87 934 лв, ремонт на съблекалните на стадиона в Крайници-15 000 лв, подмяна на дограмата в кметството на село Кременик - 10  000 лв, както и на това в Делян - 7500 лв, ремонт на кметствата в Палатово  и Дяково - по 10 000 лв, на това в Пиперево-17 500 лв, изграждане на детска площадка в село Блатино- 12 000 лв, ограда на гробищния парк в Джерман, ремонт на кметството в Грамаде, подмяна дограма на пенсионерския клуб в Тополница и изграждане на подпорна стена в селото на стойност 23 000 лв.

За село Червен брег е предвидено доставка и монтаж на детски съоръжения за площадка на стойност 12 000 лв и ремонт на кметството - 60 000 лв. и други. Сред предложенията на кмета е и ремонт за 300 000 лв на сградата на на бившата банка "Биохим", която Община Дупница придоби.

За рехабилитация на уличната мрежа в града - кметът предлага 400 000 лв, за селата 300 000 лв и за четвъртокласна пътна мрежа - 50 000 лв.