"Капачки за бъдеще“ дари нов транспортен кувьоз на болницата в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Дарението беше направено от основателят на "Капачки за бъдеще“ Лазар Радков и представители на клуб "За бъдеще“ – Кюстендил. Новата придобивка беше приета от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Александър Величков и д-р Светлана Ризова.

"Транспортният кувьоз е за бебета, които са родени под определено тегло и имат необходимост от специализирана медицинска грижа, имат нужда от транспорт до болница в София. Това е 23  кувьоз, който даряваме. Помогнали сме на още 14 болници с апаратура. Дарихме 4 детски линейки. В Кюстендил осигурихме и първият за града автоматичен външен дефибрилатор“, каза Лазар Радков. По думите му една от основните цели на "Капачки за бъдеще“ е да обединява хората, да гради и да помага за спасяване на животи.

Д-р Ризова посочи, че с новия транспортен кувьоз се осигурява един комфорт на новородените деца, които имат специални нужди. Досегашният кувьоз, ползван за транспортирането на бебетата е от 80-те години.

Венцеслав ИЛЧЕВ