Канят на празнични концерти в читалищата на добруджанските села Паскалево и Стефан Караджа. Това съобщи Красимира Николова, главен експерт "Връзки с обществеността" в Община Добричка, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Традиция е Народно читалище "Димитър Минчев-1896“ да събира жителите на Паскалево в навечерието на коледните и новогодишните празници. Събитието е на 17 декември  от 18:00 ч. В концерта ще участват самодейци от Младежкия  танцов състав, Женската певческа група за автентичен фолклор и гайдарят Ивелин Тодоров, изпълнител с отличия от регионални и национални от фолклорни събори. Концертът ще започне с наричания от коледарите в Паскалево. 

За празника ще гостува и Танцова формация "Балкански ритми“ от град Варна. В тържеството, организирано от кметството и читалището в Паскалево, ще участва и Дядо Коледа. Той ще раздаде подаръци на най-малките, съобщава кметът Живко Желев. Във фоайето на културната институция ще бъде подреден коледен базар с ръчно изработени коледни сувенири и украси от читалищния секретар Николина Стефанова.

Коледното тържество в Паскалево в съботния ден ще бъде предшествано от концерт в село Стефан Караджа. Празничното събитие в Народно читалище "Асен Златаров - 1940“ е с начало в 12:00 ч. и е с участието на танцовия състав "Коледна магия“ и Женската певческа група за автентичен фолклор “Пъстра китка“ към читалището в селото. Коледен поздрав ще отправят също изпълнителите от група "Пъстроцвет“. Във фоайето на читалището ще бъде подреден коледен базар.

Жулиета НИКОЛОВА