По повод 22 март "Световен ден на водата“, Басейнова дирекция "Черноморски район“ организира конкурс за детска рисунка на тема "Водата е живот“, съобщиха от Дирекцията.

В него могат да участват всички момченца и момиченца от I до IV клас от Черноморския район (населените места в областите Варна, Бургас и Добрич).

Младите творци трябва да изпратят картините си до 20 март на адрес: гр. Варна, ул. "Александър Дякович“ № 33.

Няма ограничения относно техниката на изработка на картините. Единственото условие е форматът да бъде с големина 35 на 50 см.

Задължително изискване е творбите да са свързани с темата на конкурса. Едно дете може да участва само с една рисунка. Тя трябва да бъде придружена с информация за автора – име, възраст, учебно заведение, адрес за контакт и телефонен номер за обратна връзка и декларация, която е публикувана на интернет страницата на дирекцията.

Комисия от представители на БДЧР ще класира трите най-добри творби на младите художници.

Класирането ще бъде обявено в Деня на водата – 22 март 2023 г. на електронната страница на БДЧР. Отличените на първите три места ще получат грамоти и награди, с помощта на които ще продължат да развиват своя талант в областта на изобразителното изкуство. Рисунките ще бъдат изложени в информационния център на дирекцията, научи още "Фокус".