Кантата "Глория" ще прозвучи в съвместен концерт на Смесен хор "Добруджански звуци" и Камерен оркестър "Дианополис“ под диригентската палка на именития Григор Паликаров, предаде репортер на "Фокус". Музикалното произведение на Антонио Вивалди ще прозвучи на 19 март от 11:00 часа в зала "Безистен“ в Ямбол. Идеята за този съвместен концерт е на Красимира Султанова, концертмайстор на Ямболския оркестър.

Кантата "Глория" за солисти, хор и струнен оркестър в Ре мажор на Вивалди е една от най-духовните творби, написана по думите на песнопението, известно в православната традиция като Велико славословие. С голям успех това произведение вече бе изпълнено от "Добруджански звуци“ пред добричката публика в концерта на 11 май миналата година заедно с Български камерен  оркестър – Добрич под диригентството на Арто Чифчиян.

Елвира Пастърмаджиева, диригент на хор "Добруджански звуци“, не скрива своето и на хористите вълнение, че именно добричкият хор е избран от световноизвестен диригент като Григор Паликаров. За солисти на хора са поканени оперните прими Галина Великова – сопран и Елеонора Христова – мецосопран от Държавна опера – Варна. Репетиционният процес в Добрич е протекъл с акомпанимента на Радостина Гроздева – Кръстева. 

Жулиета НИКОЛОВА