Общински съветници от различни политически формации атакуваха общинската администрация на Пловдив с важни за гражданите въпроси в началото на днешната редовна сесия на Общинския съвет, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Представяме питанията в хронологичен ред:

Владимир Темелков - Гъсти облаци дим почти ежедневно се носят на Пловдив. Кой пали отпадъците в етническите махали, каква е превенцията, има ли общината план да се справи с този проблем?

Доц. д-р Ангел Иванов - Община Пловдив има ли права да влияе върху решенията на Асоциацията по ВиК, какви ползи има от членството, може ли да оказва влияние върху цената на водата и върху ръковоството на ВиК? 

Доц. д-р Атанас Баташки - Вчера отново бяха дадени жертви в една война, в която участваме всички - автомобили блъснаха една жена и едно дете. Обръщам се към цялата администрация - проблемът не е трафикът, а безопасността. Нека направим така, че пътищата в Пловдив да са безопасни. Ще бъда благодарен, ако организираме дискусия, да дадем своя дан да спечелим тази война

Йордан Илиев - Искам за следващата сесия да се направи справка за тези 3 години от мандата присъствието на съветниците от ГЕРБ и г-н Величков и кой по колко точки е гласувал. 

Веселина Александрова и Добромира Костова - Получавала ли е община Пловдив от 2006 г. до днес дивидент пряко от "Пълдин туринвест" или непряко от "Международен панаир Пловдив"?

Владимир Славенски и д-р Веселка Христамян - Има ли обходни маршрути в "Южен" за отвеждане на трафика след затварянето на "Ал. Стамболийски", какви са предписанията за пешеходците и живущите? Какво е изостававането на ремонта на "Брезовско шосе" и кога се очаква да завърши ремонтът? Как ще се облекчи трафикът при изграждането на Южен обходен колектор?

Йордан Василев - На 15.12.2022 г. изтече срокът за оферти в обществената поръчка за електронно таксуване, за 12 милиона. Това е огромна сума за надграждане на нещо, което никога не е работило. С това си действие общината признава ли провала по Транспортния проект? Каква част от доставеното оборудване и софтуер ще се запази или ще бъде подменено с ново? Каква част от софтуера за "синя зона" ще бъде запазено или ще бъде подменено изцяло? Цялата сага показва, че община Пловдив си намира хубави теми, харчи хубави пари, но няма полза за пловдивчани.

Подробности гледайте в прикаченото видео!